Корпоративни Drum Circles

Фирми и организации често търсят начини за поощряване на колективния дух, сплотяване на хора с разнообразни интереси, квалификации и опит, както и намаляване на стреса сред персонала. Drum Circles доказват, че са ценно средство за достигане на гореспоменатите цели и са алтернатива на традиционните “talk and chalk” презентации и дейности на открито, наблягащи на физическата активност.

Ползи от Drum Circles Music Session използван при корпоративно / тренировачните обучения:

• пояснява важността на сътрудничеството между различните индивиди в една фирма за реализирането на една обща цел или продукт.

• развива слушателските и комуникативни качества.

• развива другарските взаимоотношения между служителите на фирмата.

• редуцира последиците от стреса и безпокойството, свързани с работата.

• развива и заздравява уменията за работа в колектив.

Ползи за корпоративните клиенти:

• drum circles спомагат за кинетичното зареждане като физическите дейности на открито, но за разлика от тях са достъпни за всички хора.

• понеже drum circles са свързани с музиката, те предлагат мисловни предизвикателства, асоциирани с композиране и аранжиране на музикални елементи, което пък от своя страна води до повишаване на индувидуалните способности за логическо мислене, взимане на решения и решаване на проблеми.

• поради това че музиката е не-словесна форма на комуникация, тя позволява хората да споделят идеи и концепции, които прехвърлят границите на езика, културата или традицията. Такава форма на team building би била идеална за мултинационалните корпорации, които искат да съберат членовете на интернационални си общности в едно обединяващо преживяване.

• музиката е универсален език, ето защо всеки може да участва – дори и хората с увреден слух. Глухите хора често могат да усещат ритъма на музиката чрез телата си и да оценят ползата от груповото свирене на ударни инструменти по същия начин както и хората без слухови проблеми.

• drum circles могат да бъдат провеждани в разнообразни обстановки (закрити, открити); изискват минимална подготовка, ораганизация и пространство за разлика от многото други team building мероприятия; също така отлично могат да бъдат интегрирани с други видове програми.

Качествата и ценностите, които осигуряват успешнo музикално събитие са подобни на тези на работния процес. Това включва: сътрудничество, активно слушане, гъвкавост, развиване на индивидуалните качества, уважение към индивуалните различия, взаимопомощ и ефективна комуникация.

Реклами

Един коментар to “Корпоративни Drum Circles”

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: