Мартин Иванов

Създателят  и водещия Програмата за Ритъм Фасилитатори и Drum Circle Инструктори „Libera“ е директора на Институт за Съвременно Изкуство и Терапия „Libera” Мартин Иванов. Той е един от онези българи, които са натрупали ценен опит навън, за да се посветят на нещо значимо тук. Мартин Иванов е композитор, диригент и перкусионист, който е прекарал  почти 15 години в  САЩ и Канада. Завършва престижните Berklee College of Music – Boston,University of South Florida, University of Memphis и University of Massachusetts. В последните два учебни заведения преподава композиция,аранжиране, ансамбли и др.Свирил е и композирал за джаз музиканти и оркестри като Рой Хардгроув, Еди Даниелс, Дейв Самюелс, Джордж Гарзон, Brussels Jazz Orchestra и др.

Мартин Иванов полага основите на барабанната терапия и барабанното фасилитиране в България. Създател е на програмите Ритмология, Арт Ритъм, Корпоративен Ритъм, Happy Drum (Ритмология за деца).  Преводач и издател на книгата „Лечебната Сила на Барабана“. Участник е в разнообразни интервюта, радио и телевизионни програми.  Провел е множество обществени, образователни, корпоративни и терапевтични събития основани на ритъма и изразните средства на ударните инструменти.

Член е на Съюза на Българските и Канадските Композитори.

Създадената от него програма е плод на натрупаните му знания и опит в областта на психологията, духовните практики, изкуството и музикалната терапия.

Видео визитка

Реклама

Един коментар за “Мартин Иванов”

  1. […] по рода си програма в България е създадена от Мартин Иванов, директор на Институт за Съвременно Изкуство и […]

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: